Nuorisovaihto

Perustietoa Rotaryn nuorisovaihdosta

Rotary nuorisovaihdon kautta pääsee kansainvälisesti 8000 nuorta ulkomaan vaihtoon vuosittain. Suomesta lähtee vuosittain 150 nuorta vaihtoon ja vastaavasti meille saapuu sama määrä ulkomaisia vaihto-opiskelijoita. Rotaryvaihdot ovat mahdollisia sekä lukiossa että ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville (16-18 -vuotiaille). Yleensä vaihtoon lähdetään opiskelujen toisen vuoden alussa. Vaihtoon haetaan marraskuun loppuun mennessä. Rotaryvaihdon kustannukset ovat huomattavan edulliset verrattuna kaupallisten organisaatioiden järjestämiin vaihtoihin. Paikallinen rotaryklubi tukee myös vaihtoa taloudellisesti. Vaihtopaikka järjestyy käytännössä aina, jos opiskelijalla on valmiutta vähän joustaa kohdemaan valinnassa.

Vuosi-, kesä- ja leirivaihto

Vaihtotyypit ovat vuosivaihto, kesävaihto ja leirivaihto. Vaihtokohteita on runsaasti Euroopassa, Aasiassa, Australiassa ja Amerikan mantereella. Vuosivaihdossa opiskellaan ulkomailla koko lukuvuosi.  Kesävaihdossa on mahdollisuus tutustua elämänmenoon ulkomailla pintaa syvemmällä olemalla perheenjäsenenä kuukauden ajan ja vastavuoroisesti vaihtoperheen nuorelle järjestyy mahdollisuus tulla kuukaudeksi kesäaikana Suomeen. Kansainväliset leirit tarjoavat nuorille lyhytaikaisen erikoiskokemuksen 2-3 viikoksi. Lisätietoja vaihto-ohjelmista löytyy Rotarien nuorisovaihdon sivuilta (www.ryefinland.com) tai kysymällä suoraan Haapajärven rotaryklubista.

Klubin Nuorisotiimi

Kimmo  0400 299 412